La dolce vita

Kolme viikkoa Italiassa on kulunut vauhdilla! Kaksi ensimmäistä viikkoa asuin kaverin luona ihan keskustassa, ja viime viikon torstaina pääsin muuttamaan omaan kämppään. Se on solukämppä 20 minuutin päässä yliopistosta. Minulla on viisi kämppistä: kaksi italialaista, yksi japanilainen, yksi jenkki ja yksi sveitsiläinen. Kansainvälistä menoa siis! Kämppikset ovat ottaneet minut tosi hyvin vastaan, heti tunsin itseni tervetulleeksi. Stressasin kauheasti ennen tänne tuloa. Pelkäsin, ettei minulla olisi kämppää (netistä hankin tämän enkä aiemmin päässyt paikan päälle katsomaan asuntoa) ja mietin, miten jaksan soluelämää, mutta kaikki on sujunut hyvin tähän asti. Omassa huoneessa saa olla rauhassa, mutta sitten toisaalta on kiva, että on seuraa. Lauantaina käytiin yökerhossa ja eilen tehtiin yhdessä illallista ja lähdettiin vielä keskustaan jätskille.


Koulu lähti hitaasti käyntiin ja paperihommien kanssa sai tuskailla. Nyt odottelen, milloin saisin librettoni ja yliopiston tunnukset, jolloin pääsisin käyttämään yliopiston wifiä ja Moodlea. Librettoon merkataan tenttitulokset ja se toimii samalla eräänlaisena todistuksena siitä, että opiskelen Firenzen yliopistossa. En pysty esimerkiksi lainaamaan kirjoja yliopiston kirjastosta ilman librettoa. Mietin, pitäisikö minun kertoilla koulunkäynnistä ihan omassa postauksessaan, siitä olisi paljon asiaa. :D Sanotaan nyt ainakin se, että täällä koulujärjestelmä on keskiaikainen. :D Tosi vähän olen koulujuttuja tehnyt, vapaa-aikana on tullut vain ihasteltua kaupunkia ja reissattua. Liityin opiskelijajärjestöön, joka järkkäilee kaikenlaisia tapahtumia ja reissuja. Yhtenä sunnuntaina käytiin kiertelemässä Toscanan pikkukaupunkeja, pitää laittaa reissusta tännekin kuvia! Ensi sunnuntaina menen San Marinoon ja keväämmällä olisi reissu Sisiliaan!


Firenze on niin upea, voisin vain kävellä täällä ympäriinsä ja ihastella vanhaa keskustaa. Keskusta on tosi sokkeloinen kapeine katuineen, pakko melkein aina käyttää gps:sää, on niin vaikeaa hahmottaa missä milloinkin olen. :D Onneksi jättimäinen Duomo näkyy melkein mihin vaan, sen kautta on helpompi suunnistaa. Löysin täältä muuten Iron Fist-kaupan!! En ole vielä uskaltanut käydä siellä, että säästyy rahat. :D Nätit ballerinat tarvitsisin kyllä kesäksi...

Piti heti toisena päivänä ostaa tuommoinen Firenze-huppari (siinä lukee Università Firenze), hytisin koko ajan kylmästä ja tarvitsin jotain lämmikettä. Tuona päivänä oli aika lämmin kun käytiin Piazzale Michelangelolla ihastelemassa maisemia, pärjäsi hupparilla. Tällä viikolla kylmyys tuli takaisin. Pitäisi ostaa kunnon pyjama, että tarkenisi yöllä nukkua! Nyt olen nukkunut aina villapaita päällä. :D Jospa ilma tästä piakkoin lämpenisi, saisin kaikki kivat kesämekot ja hameet käyttöön.

Piazzale Michelangelo <3



English translation:

Three weeks in Italy already, the time has passed quickly! First two weeks I lived in my friends appartment, last Thursday I moved to my own appartment. Well it's not only mine, I share it with five flatmates, two Italians, one Japanese, one from Switzerland and one from USA. I've felt very welcomed here. :)

School has started slowly and I've hated doing the paperworks, it's so difficult here. I haven't done much school stuff on my free time, I've been just admiring the city and travelling. I joined one student organization which organizes trips and happenings. With them I visited some little Tuscany towns and next Sunday I'm going to San Marino!

Firenze is so beautiful! I could just walk the streets here all day long. The centre is very rambling, usually I have to use gps because I don't know where am I. :D

On second day here I bought that Firenze hoodie I have in the picture. I was freezing and needed something warm. I hope the weather will get warmer soon, otherwise I need to buy a pyjamas so that I won't freeze at nights. And I can't use all the pretty dresses I brought with me, they are for hot weather.

Kommentit

  1. Erillinen postaus koulunkäynnistä Italiassa kiinnostaisi kovasti ainakin mua! Tähän mennessä kuultu on ainakin vaikuttanut hyvin mielenkiintoiselta :D Ihania kuvia taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo elämä täällä on aina mielenkiintoista ja täynnä draamaa :D

      Poista

Lähetä kommentti